Prečo je to dôležité

Planéta sa otepľuje, moria stúpajú a ľadovce sa topia. Extrémne prejavy počasia, suchá, požiare či naopak záplavy, sledujeme po celom svete v priamom prenose. Vedci bijú na poplach a prichádzajú so stále alarmujúcejšími modelmi toho, kam ako ľudstvo smerujeme a ako ničíme jedinú planétu, na ktorej vieme žiť. My všetci máme právo na klimatickú spravodlivosť, na bezpečný život a ochranu prírodných zdrojov a biodiverzity. Práve teraz máme jedinečnú šancu to dosiahnuť. Klimatické hnutie rastie ale musí rásť ešte viac. Iba v spojení je sila, ktorá dosiahne zmenu.

Problém

Nemáme čas viac otáľať. Potrebujeme konať, a to čo najúčinnejšie a najefektívnejšie. Potrebujeme systémové zmeny, ktoré vedia urobiť len vlády a korporácie. Posledné desiatky rokov nedostatočnej činnosti nám ukazujú, že to bez nášho tlaku to neurobia. Už nepotrebujeme viac dát a potvrdení, už nie je čas diskutovať s klimatickými popieračmi. Je čas začať náročnú ale planétu zachraňujúcu zmenu všetkých nás.

Argumentuj

Zisti odpovede nanajčastešie klimatické mýty.

Zisti viac
Pridaj sa k nám

Spolu s nami môžeš bojovať za lepšie opatrenia na klimatickú krízu.

Zapoj sa do klimatického hnutia

Je jedno či si študent alebo nie, pridaj sa ku klimatickým štrajkom. Všetci musíme povstať za klímu.

Click here
1 Argumentuj

Zisti odpovede nanajčastešie klimatické mýty.

Zisti viac

Spolu s nami môžeš bojovať za lepšie opatrenia na klimatickú krízu.

Click here